De Republiek van Weimar, 1918-1933

De Republiek van Weimar, 1918-1933

Dit verhaal speelt zich af in Duitsland in de twintigste eeuw. Het is het verhaal van de familie Maier. Franz Maier woont in Dresden, een stad in het oosten van Duitsland. Martha Engel zit bij hem in de klas. Hij vindt haar erg aardig. In 1914 breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Dat vindt iedereen op school erg spannend. In de klas hangt een kaart met vlaggetjes om de opmars van de Duitsers bij te houden. Franz is net 16 jaar. Het is zijn laatste schooljaar.

Let op: Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je in dit websjabloon invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, zet je ze om in pdf en print je ze uit. Vervolgens kun je een antwoordformulier opvragen waar de goede antwoorden op staan. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.
 
De portfolio-opdrachten kun je niet in het websjabloon invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de verbeterde antwoorden op de kennisvragen in bij je docent.