Het Derde Rijk, 1933-1938

Het Derde Rijk, 1933-1938

Wat eraan vooraf ging
We volgen het verhaal van de familie Maier in Dresden. Franz, die gevochten heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn vrouw Martha en hun twee zoons Johannes en Mattias. De familie beleeft zware en onrustige tijden. Duitsland is hard getroffen door de nasleep van de Eerste Wereldoorlog en de economische crisis. In 1933 weet Adolf Hitler aan de macht te komen, wat Franz goed nieuws vindt. Hij is namelijk een aanhanger van de partij van Hitler, de NSDAP.

Let op: Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je in dit websjabloon invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, zet je ze om in pdf en print je ze uit. Vervolgens kun je een antwoordformulier opvragen waar de goede antwoorden op staan. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.
 
De portfolio-opdrachten kun je niet in het websjabloon invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de verbeterde antwoorden op de kennisvragen in bij je docent.