De Tweede Wereldoorlog, 1939-1945

De Tweede Wereldoorlog, 1939-1945

Wat eraan vooraf ging
We volgen het verhaal van de familie Maier na de Eerste Wereldoorlog in Dresden, Duitsland. Vader Franz, een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, moeder Martha en hun twee zoons Johannes en Mattias beleven zware en onrustige tijden. Duitsland is hard getroffen door de economische crisis en de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. In 1933 komt Adolf Hitler aan de macht. Franz vindt dat goed nieuws, hij is namelijk lid van de NSDAP, de partij van Hitler. Hitler maakt Duitsland weer een machtig land, maar de democratie wordt afgeschaft en communisten en Joden worden vervolgd. Benjamin, de beste vriend van Johannes, die Joods is, vlucht net als veel andere Joden naar Nederland.

Let op: Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je in dit websjabloon invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, zet je ze om in pdf en print je ze uit. Vervolgens kun je een antwoordformulier opvragen waar de goede antwoorden op staan. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.
 
De portfolio-opdrachten kun je niet in het websjabloon invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de verbeterde antwoorden op de kennisvragen in bij je docent.